College van Bestuur: ‘De oorlog tussen Israël en Hamas is hartverscheurend en maakt ook binnen onze academische gemeenschap emoties los’

College van Bestuur: ‘De oorlog tussen Israël en Hamas is hartverscheurend en maakt ook binnen onze academische gemeenschap emoties los’

Het College van Bestuur reageert in een online statement op de oorlog tussen Israël en Hamas: ‘We hopen dat al het geweld en de haat spoedig eindigt en er vanuit dialoog een oplossing gevonden wordt die tot duurzame vrede leidt.’

Beeld: Univers

De afgelopen weken ontving het College van Bestuur (CvB) reacties, verzoeken om steun en uitingen van gevoelens van onveiligheid. Op de website van Tilburg University spreekt het CvB zijn zorgen en medeleven uit voor iedereen die zich persoonlijk betrokken voelt.

‘De oorlog tussen Israël en Hamas is hartverscheurend en blijft, heel begrijpelijk, veel emoties losmaken, ook binnen onze academische gemeenschap. We doen een dringend beroep op onze collega’s en studenten om ‘caring’ en ‘connected’ te blijven met aandacht en respect voor elkaar.’

Academische dialoog

Het College van Bestuur ondersteunt initiatieven voor academische bijeenkomsten, lezingen en debatten om met elkaar te spreken over de achtergrond en context van dit complexe conflict, maar roept wel op om respectvol en inclusief te blijven. Ook de universitaire huisregels moeten daarbij niet vergeten worden, aldus het college.

‘Onze universiteit staat voor een veilige plek voor al onze studenten en medewerkers ongeacht hun afkomst, achtergrond, of politieke overtuiging. We mogen het met elkaar oneens zijn, maar zonder daarbij de ervaring en pijn van de ander te negeren, te ontkennen of elkaar te discrimineren.’

Heb je zorgen, vragen of behoefte aan ondersteuning? Op de pagina Zorgen om Israëlisch-Palestijns Conflict staat waar je als student of medewerker terechtkunt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.