MindLabs uit voorzorg kort afgesloten door politie

MindLabs en de naastgelegen LocHal zijn dinsdagmiddag korte tijd gesloten geweest vanwege een mogelijke dreiging. Tussen 12.00 en 12.20 uur hielden politieagenten met kogelwerende vesten iedereen tegen die naar binnen wilde. Het gebouw werd niet ontruimd.

MindLabs. Beeld: Univers

De korte sluiting houdt mogelijk verband met de klopjacht op de 19-jarige man die eerder die dag een Oisterwijkse basisschool was binnengedrongen en dreigde met wapens en explosieven. Nadat een verdachte in Oisterwijk werd opgepakt, werden ook de gebouwen weer vrijgeven.

Tot veel ophef lijkt het niet te hebben geleid in MindLabs. Een paar uur later heerst de rust zelve. Her en der verspreid door het gebouw zitten wat studenten rustig te werken of koffie te drinken. Vanachter de Fontys-balie op de eerste verdieping heeft AV-medewerker Goijaart van Dijk een goed uitzicht over de hal. 

‘We hebben er eigenlijk niks van gemerkt. We hoorden er uiteindelijk wat van via de tamtam,’ vertelt Van Dijk. ‘Onze directeur zat hiernaast en werd door ons hogeschoolblad hierover gebeld en ook hij wist er toen nog niks van.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.