Reactie Tilburg University op maatregelen internationalisering: ‘Nog kijken naar de concrete uitwerking’

Reactie Tilburg University op maatregelen internationalisering: ‘Nog kijken naar de concrete uitwerking’

Nederlandse universiteiten geven aan zélf maatregelen te nemen om de instroom van internationale studenten te beheersen en de Nederlandse taalvaardigheid te vergroten. Wat dit precies betekent voor Tilburg University, moet in de toekomst duidelijk worden. ‘Maatregelen worden in samenspraak met faculteiten en medezeggenschap uitgewerkt.’

Studenten volgen college. Beeld: Jack Tummers

Deze ochtend presenteerden de Universiteiten van Nederland een maatregelenpakket. Hiermee behouden de universiteiten zelf de regie om de instroom van internationale studenten te beheersen en de Nederlandse taalvaardigheid te vergroten. Welke maatregelen Tilburg University neemt, is voorlopig nog niet duidelijk.

‘Het is op dit moment nog niet concreet hoe de uitwerking van de maatregelen er voor Tilburg University uit komt te zien, dit wordt namelijk in samenspraak met de faculteiten en de medezeggenschap uitgewerkt. We hechten er veel waarde aan om dit in goed overleg met de gemeenschap te doen,’ legt woordvoerder Imre van der Meulen aan Univers uit.

In een online reactie geeft Tilburg University aan veel waarde te hechten aan de internationale gemeenschap: ‘De internationaliseringsdiscussie kan zorgen voor veel vragen en onrust bij onze (internationale) studenten en medewerkers. Daar is alle begrip voor. Het College van Bestuur en de decanen blijven beklemtonen dat we onze internationale gemeenschap koesteren. Voor de zittende studenten geldt dat deze ontwikkelingen geen gevolgen hebben voor hun huidige opleiding.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.