Geen treinen naar Tilburg in de eerste weken van mei

Per spoor naar Tilburg of Tilburg University reizen is van 28 april tot en met 12 mei niet mogelijk. Er rijden dan helemaal geen treinen vanwege werkzaamheden aan de stations en de sporen.

Beeld: Univers

Op station Tilburg Universiteit wordt in die periode gewerkt aan de bovenleiding en wordt er een nieuwe hellingbaan aangelegd op perron 2/3. Perron 1 krijgt ook een flinke opknapbeurt, laat ProRail weten. Er komt nieuwe bestrating, verlichting, nieuwe camera’s en een nieuwe omroepinstallatie.

Ook station Tilburg wordt flink aangepakt. Perron 4 wordt afgebouwd en de smalle, steile trappen naar de perrons worden vervangen. En omdat het station traploos toch niet bruikbaar is, wordt er ook meteen gewerkt aan het spoor tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught, aldus ProRail-woordvoerder Joke van der Cruysen.

Ondertussen gaan op Tilburg University de colleges wel gewoon door, ook zijn er evenementen en promoties. ‘Gelukkig zijn er geen tentamenweken. Maar het zal behelpen worden,’ zegt Tilburg University-persvoorlichter Imre van der Meulen. ‘We roepen iedereen op: plan alles goed en let erop dat de reistijd langer is.’

In de treinloze periode zal de NS vervangende bussen regelen. ‘We zijn daar mee bezig,’ zegt Arno Leblanc namens de NS. ‘Naar station Tilburg Universiteit zullen dat waarschijnlijk stopbussen zijn. Hou daarvoor de berichtgeving in de gaten.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.