Spot-Arnoud

Een studente ligt, enigszins verscholen achter de bomen, met haar verrekijker op het grasveld voor de Mensa. “Heb jij hem al gezien?”, zegt de studente (laten we haar X noemen) via haar walkietalkie. “Nee, hier bij de bibliotheek is nog geen spoor van hem te bekennen”, antwoordt student Y. “Hoe staat het daar bij gebouw P student Z? Al nieuws?”. “Nee, nog niks”, zegt student Z. “Of wacht even, volgens mij is dat hem! Moment, even inzoomen”. Student Z pakt zijn verrekijker en kijkt nog eens goed. “Ja, dat is hem. Arnoud-alert bij de fontein voor gebouw P! Ik herhaal: Arnoud-alert bij de fontein voor gebouw P!”. Met camera in de aanslag zet student Z het op rennen; studente X komt ook aangesneld. Arnoud is gesignaleerd.

Oké, zo ver gaat het momenteel nog niet, maar de Spot-Arnoud actie van de Studystore van onze universiteit roept wel een detectiveachtige sfeer op. Nu hoor ik diverse lezers denken: Spot wie? Goed, laat het me even uitleggen: momenteel heeft de Studystore een actie lopen om Arnoud van Hulst te spotten op de universiteit en dit vast te leggen met een fotocamera. Onder de inzenders wordt een boekenbon van 25 euro verloot en de beste foto verdient een krat bier. Waarom Arnoud? Tja, geen idee. Ik persoonlijk had namelijk nog nooit van Arnoud gehoord (Sorry Arnoud, zo is het nu eenmaal), maar hij schijnt nogal een bekende UvT-er te zijn. De Studystore merkte namelijk op dat diverse twitteraars berichtten dat ze @arnoudvanhulst hadden gespot. En zie hier het ontstaan van de Spot-Arnoud tiendaagse. Dat leest u goed: het is tien dagen lang (nog tot 10 juni). Als je het doet, moet je het goed doen, zullen ze wel bij de Studystore hebben gedacht. En die arme Arnoud, die moet zich de hele tijd verplaatsen, anders is het te makkelijk om hem te spotten natuurlijk. Maar goed, dat is de prijs die je moet betalen voor het zijn van een bekende UvT-er.

In ieder geval een originele actie van de Studystore. Niet dat ik nu met mijn camera kom aansnellen om Arnoud te spotten, want zo dicht woon ik niet bij de universiteit. Maar mocht jij je tussen het tentamens leren of scriptie schrijven door nou vervelen? Of ben je op zoek naar een doel voor je studie ontwijkend gedrag? Dan weet je wat je kunt doen. Enne, als je hem ziet, doe hem dan de groeten van me.

Desiree van der Heiden (21) is derdejaars student Communicatie- en Informatiewetenschappen, richting Bedrijfscommunicatie en Digitale Media en blogt voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.