Kinderen UvT-personeel op schoot bij Sinterklaas

De Black Box was gezellig versierd en tot de nok toe gevuld woensdagmiddag. Niet met studenten voor een discussiemiddag of debat, maar met ruim honderd blije kinderen die hard zongen om Sinterklaas en zijn drie helpers te verwelkomen.

Terwijl de goedheiligman op een stoel plaatsnam om van de kinderen te horen welk cadeau zij graag van hem willen krijgen of gewoon voor een gesprekje, vermaakten de muziekpiet en vermaakpieten zich met de andere kinderen. Er werden spelletjes gedaan, touwtje gesprongen en het ene na het andere sinterklaasliedje werd gezongen.

Voor baby Dasha, dochter van de Russische assistent professor Elena Golovko, was het de eerste keer dat zij een sinterklaasbijeenkomst op Tilburg University bezocht. Maar niet voor haar zusje Annamaria. Zij kijkt al weken met spanning uit naar dit feest, vertelt haar moeder. En ja, ze is lief geweest en krijgt natuurlijk ook cadeautjes op 5 december. Dasha en Annamaria boffen. Want voor hen komt met Nieuwjaar ook een Russische klaas op bezoek, grootvader Frost, en die brengt met zijn kleindochter ook cadeautjes.

Zie ook: Foto-impressie van Sinterklaasviering

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.