Geen Muzenconcerten in Tilburg

Update: Er komen dit jaar geen muzenconcerten in Tilburg.  Liefhebbers van de concerten moeten hun heil zoeken in Breda, Bergen op Zoom, Dordrecht of Roosendaal. Dat blijkt uit een locatieoverzicht op de website van de organisatie.

Tilburg ontbreekt daar. Volgens het Brabants Dagblad heeft dat te maken met een discussie over het subsidiebedrag. De organisatie zou  21.000 euro hebben aangevraagd, maar slechts 14.000 euro gekregen hebben.

De concerten vonden traditioneel op de Tilburgse campus plaats. De animo om de concerten te bezoeken was het afgelopen jaar bij studenten al iets gedaald. Het was namelijk niet langer toegestaan eigen drank mee te nemen.

Tijdens de Muzenconcerten kwamen de Tilburgse burgers massaal naar de campus die aan de rand van de stad ligt. Een uitstekende kans dus om de binding tussen universiteit en stad te versterken. Toch was dit volgens gemeentewoordvoerder David Chapman geen reden om extra geld toe te kennen.

“We hebben als gemeente minder geld te besteden. We hebben dus andere criteria gesteld aan de subsidiëring van evenementen. Is het een beeldbepalend en onderscheidend evenement? Daar koppelen we een bedrag aan. Er zijn ook evenementen die niets gekregen hebben, andere evenementen zoals Incubate krijgen juist iets meer. Dat de Muzenconcerten de band tussen universiteit en stad versterkten is volgens ons geen reden om extra geld te geven. Ook niet vanuit het potje Tilburg Studentenstad.  Die nota draait om de vraag hoe we studenten naar de stad kunnen trekken en hier kunnen houden, niet om de vraag hoe we burgers naar de campus trekken.”

Update: In Univers-magazine 13 zijn de Muzenconcerten(Palmparkies) nog vermeld als een leuke goedkope manier van uitgaan in de zomer. Helaas wisten we niet bij het ter perse gaan van de Univers dat deze concerten niet doorgaan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.