Hoogleraar kleedt zich uit voor studenten

Hoorcolleges saai en overbodig? In Amerika weten ze wel hoe je studenten bij de les houdt. Hoogleraar Emlyn Hughes van Columbia University voerde tijdens college een stripact uit.

Kwantummechanica is een lastig onderwerp. Om te zorgen dat zijn studenten niet in slaap vielen kleedde Hughes zich tijdens college tot zijn onderbroek uit terwijl hij een banaan at. Maar daar bleef het niet bij. Na de stripact plaatsten assistenten twee knuffeldieren op het podium. Een daarvan werd met een zwaard gemolesteerd terwijl op de achtergrond beelden van 9/11, Hitler en Stalin waren te zien. Terwijl dat gebeurde lag Hughes in de foetushouding op de grond. De sketch duurde zo’n vijf minuten, waarna het college begon.

“In order to learn quantum mechanics, you have to strip to your raw, erase all the garbage from your brain and start over again,” meent de hoogleraar.  Alleen zo kun je open staan voor de vreemde wereld van de kwantummechanica, waarvan de wetten compleet tegenovergesteld zijn aan die van het dagelijks leven. De stripact en het molesteren van knuffeldieren zouden daaraan bijdragen.

Verschillende studenten filmden het college. Na afloop verschenen er al snel filmpjes online. Het bestuur van Columbia University buigt zich over het gedrag van de hoogleraar. Een woordvoerder van de universiteit heeft gezegd dat faculteitsleden een grote academische vrijheid hebben bij de vormgeving van hun colleges. Het thema van het college was “Frontiers of Science”.

Klik hier voor een filmpje van de hoogleraar.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.