Tilburg krijgt tv-politieserie

In augustus beginnen de opnames van de nieuwe politieserie ‘Smeris’ in Tilburg. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven spelen de komische rechercheurs in de BNN-serie die in zijn geheel in Tilburg wordt opgenomen. Het hoofdthema is de drugs? en wiethandel in de grensstreek tussen Nederland en België.

De opnamelocaties binnen Tilburg zijn nog onbekend volgens David Chapman, persvoorlichter van de gemeente. “Een locatiescout van Pupkin Films is nog aan het rondkijken. Uiteraard kunnen wij als gemeente hierover meedenken.”

Productiebedrijf Pupkin Film was voor een geschikte locatie op zoek naar een ‘stoere’ stad die het aandurft om inwoners te laten nadenken over grootstedelijke problematiek, zoals (soft)drugs en hennepteelt. Om te voorkomen dat Tilburg als drugsstad wordt gezien hebben het productiebedrijf en de gemeente afspraken gemaakt over de manier waarop Tilburg als stad wordt weergegeven.

Volgens Karin Huyzer, persvoorlichter van productiebedrijf Pupkin Film, is de serie ook serieus van toon. “Het wordt een spannende politieserie. De tegenstellingen tussen de twee hoofdrolspelers en de relatiebanden tussen de collega’s spelen een belangrijke rol.”

In totaal worden de komende periode tien afleveringen opgenomen. De serie wordt vanaf maart 2014 op Nederland 3 uitgezonden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.