Sneue single?

Al weken keek ik ernaar uit. De wijn stond in de koelkast, de borrelnootjes riepen me vanuit het keukenkastje en de lading waxinelichtjes was aangevuld. Niks zou hier tussen komen én het werd een gegarandeerd succes, want alle voortekeningen wezen daarop. De nieuwe televisieserie Sophies Web.

Sophie is door haar vriend bedrogen met haar beste vriendin en zoekt haar heil in het online daten. Via video chats krijgen we een kijkje in haar leven inclusief een bemoeizuchtige moeder, gay best friend en ex-vriend die nog op de etage boven haar woont. Hoewel geen van deze factoren mijn eigen leven ruïneren, dacht ik toch dat Sophie en ik wel wat gemeen zouden hebben. Dat de serie een soort afspiegeling van mijn leven zou zijn en daarmee wellicht wat broodnodige troost en erkenning zou bieden.

Tjah, dat viel een beetje tegen. Na twee afleveringen blijkt het enige gemeenschappelijke dat we hebben het feit dat we beiden het online daten-pad hebben gevolgd, in mijn geval jaren geleden. Ik had gehoopt om in de serie een sterke, onafhankelijke en succesvolle vrouw terug te zien, die niet smachtend bij de computer zat te wachten tot haar droomman voorbij zou komen terwijl ze ondertussen een strijk wegwerkte en een zak chips verorberde.

Het typische vrouwengezeik in de serie liet me spontaan smachten naar een versie met een man in de hoofdrol. Dan kunnen wij vrouwen ons ook eens verkneukelen over zijn aangebrande aardappelen, wasjes waarbij rode boxershorts bij zijn witte overhemden belanden en mislukte avances bij het vrouwvolk. In plaats van oeverloos te moeten kijken naar scènes vol tissuegesnotter, chocolade en Ben & Jerry’s. Maar nee, zo’n serie is er niet.

En toen was daar ineens Thom. Ik kwam hem toevallig tegen op het internet. Ik was meteen verkocht. Een kerel van midden dertig. Charmant, grappig, welbespraakt en recht voor z’n raap. Daar houd ik van. Dit alles bleek uit zijn columnbundel ‘Mr. Single’, dat een paar dagen later op mijn nachtkastje lag. Gedurende een week las ik elke avond een paar stukjes in bed, met een spinnende kat Chuck naast me. Tjah, dat vooroordeel over de single vrouw is dan wel weer waar.

Nu heb ik dankzij deze schrijver dan eindelijk een beter beeld gekregen van de single man. Over het algemeen kunnen ze prima koken en weten ze echt wel hoe de wasmachine werkt. Ze lopen daarnaast net zo vaak blauwtjes als vrouwen en zijn in plaats van onzeker over blubberbillen en cellulitis als de dood voor steeds groter wordende kruintjes en weelderig groeiend neushaar. Wat een opluchting.

Thom, bij dezen ben je gebombardeerd tot mijn nieuwe held. Daten?

Update: de heer Thom was zo vriendelijk om me even persoonlijk een bericht te sturen. Zucht, zelfs tijdens het afwijzen van vrouwen is het nog een echte heer. Wat een man. Dan maar genoegen nemen met deel drie van zijn bundel.

”Miss Sylvia,

Stiekem is vrouwen inspireren mijn nederige taak in dit helse bestaan.
En ze hard laten lachen, dat natuurlijk ook.

Je weet dat Mr. Single het middelste deel is van mijn fameuze trilogie? O, dat weet je. Dan heb ik niets gezegd.

In 2013 date ik niet meer. Het is mooi geweest dit jaar.

Dank voor je toffe stukje.

Fijne nacht. Sokjes aan, want het wordt koud.

Thom”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.