Tilburgse studenten kiezen D66 en VVD

D66 en VVD kunnen op meer dan de helft van de studentenstemmen rekenen. Unipartners Tilburg heeft een onderzoek gedaan naar het stemgedrag van studenten. 250 studenten van Tilburg University vulden een enquête over de stemintentie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

D66, ook bekend als onderwijspartij, krijgt met 32 procent de meeste stemmen. VVD staat op een tweede plek met 24 procent. Deze twee partijen krijgen veruit de meeste stemmen van de studenten.

In Tilburg is een gemiddelde opkomst van 45 procent. Iets dat de gemeente probeerde op te lossen, door de Choice of Tilburg te maken. Het probleem ligt echter niet bij de studenten, 90 procent geeft aan te gaan stemmen. Ook vinden de studenten de gemeenteraadsverkiezingen belangrijker dan de Europese verkiezingen, maar minder belangrijk dan de landelijke verkiezingen.

De landelijke politiek speelt een grote rol bij de gemeenteraadsverkiezingen. 84 procent zegt op dezelfde partij te stemmen als bij de landelijke verkiezingen en driekwart van de studenten laat weten dat hun stem wordt beïnvloed door de landelijke politiek. Ook geeft 54 procent aan dat ze een burgemeester willen die direct is gekozen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.