Smeris krijgt tweede seizoen, maar in welke stad?

Hoewel de derde aflevering vanavond pas wordt uitgezonden, hebben BNN en producent Pupkin nu al bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt van de politieserie Smeris. De in Tilburg opgenomen tv-serie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven trekt 909.000 kijkers per aflevering. Of de nieuwe serie ook in deze stad opgenomen wordt, is echter onduidelijk.

Voor het eerste seizoen van de serie filmde de producent onder meer op de universiteit, op de Hart van Brabantlaan, bij de Emmapassage en bij de Schouwburgring. Op Twitter gaan echter geruchten dat voor een andere stad wordt gekozen.

In eerste instantie zegt een BNN-woordvoerder nog: “Natuurlijk filmen we in Tilburg. De serie gaat over Tilburgse agenten, waar moeten we dat anders filmen. Ow, gaan die geruchten op Twitter, dan vraag ik het extra na. Als je niets hoort filmen we in Tilburg.” Later belt de woordvoerder terug: “Ik was iets te voorbarig. Er is pas net besloten dat we een tweede seizoen gaan maken, over de stad moeten we nog een beslissing nemen, dat is nog niet duidelijk.”

Bij producent Pupkin willen ze ook geen details geven. De woordvoerder: “We zijn nu in de ontwikkelingsfase. We willen inhoudelijk geen uitspraken doen over de stad waar de tweede serie wordt opgenomen. Dat ligt open. De schrijvers zijn nu bezig met de ontwikkeling. In augustus starten we met filmen, dan moet het dus duidelijk zijn.”

De twijfel van de producent en de omroep kan met geld te maken hebben. Zo koos RTL bij de politieserie Moordvrouw voor situering en opnames in Friesland omdat Fryslân Marketing een zak met geld meenam.

Eerder schreef Univers een recensie over Smeris.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.