2014: plan voor verbouwing sportcentrum

Het college van bestuur onderzoekt de mogelijkheden om het sportcentrum in gebouw Olympia gedeeltelijk te herbouwen, dan wel te renoveren. De herbouw/renovatie moet eind 2014 klaar zijn, bleek vandaag uit de commissievergadering van de U-raad. Rector Philip Eijlander sluit niet uit dat de sportkaart hierdoor duurder zal worden.

Het centrale gedeelte van het sportcentrum, met onder andere de entreebalie, het café, verschillende kleedkamers, verenigingskamers en de sauna voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat dit gebouw uit 1964 stamt en de studentenaantallen inmiddels enorm zijn gestegen, is te lezen in de verbouwingsaanvraag.

Er ligt een plan om dit centrale gedeelte te herbouwen en uit te breiden met een nieuwe sporthal. De tweede sporthal zal grondig worden gerenoveerd. Met de herbouw komt er ruimte vrij voor klassikale sportlessen, uitgebreider sanitair, en een tweede sauna. Het sportcafé voldoet bovendien niet meer aan de drank- en horecawet en zal ook in het plan worden meegenomen. Het vernieuwde centrum zou eind 2014 klaar moeten zijn.

De studentenfracties SAM en Front reageren verheugd op de voorstellen, maar maken zich wel zorgen over de kosten die het voor studenten zal hebben. Zo sluit de rector niet uit dat de prijs van de sportkaart door de nieuwbouw hoger zal worden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.