Baby overlijdt na ongeval in Tilburgs zwembad

Een 5 maanden oude baby is vandaag overleden nadat ze eerder in zwembad Reeshof gewond raakte. Haar 27-jarige moeder raakte daarbij gewond. Twee geluidsboxen kwamen naar beneden en raakten de baby en de moeder die zich in het peutergedeelte van het zwembad bevonden.

De gemeente heeft inmiddels een intern onderzoek ingesteld. Ook de Provincie, als toezichthouder op zwembaden, is een onderzoek gestart. Daarnaast loopt er momenteel een strafrechtelijk onderzoek. Daarvoor worden mogelijk enkele medewerkers van de gemeente strafrechtelijk verhoord. Tevens is besloten enkele medewerkers te schorsen in afwachting van de uitkomsten van het gemeentelijk onderzoek.

Uit de eerste rapportages blijkt dat de bevestigingsmaterialen waarmee de geluidsboxen waren opgehangen in slechte staat verkeerden en vervangen hadden moeten worden. Dit is in april 2011 door een extern bureau geconstateerd. Burgemeester Peter Noordanus: “Hier had meteen actie op genomen moeten worden. Dat is niet gebeurd, een menselijke fout. Het is een gemeentelijk zwembad en beheer en onderhoud zijn onze zaak. Wij dragen hier volledig de verantwoordelijkheid voor.”

UvT-studenten en medewerkers met een sportpas en zwemkaart kunnen normaliter tijdens blokuren in het zwembad zwemmen. Dat is voorlopig niet mogelijk, het zwembad is gesloten vanwege het ongeval.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.