Internationale student: Tilburg ervaring is de moeite waard

Internationale student: Tilburg ervaring is de moeite waard

Internationale studenten zijn erg tevreden met de Universiteit van Tilburg. De masterstudent is gemiddeld positiever dan bachelorstudent, maar 80 procent vindt dat de Tilburgse ervaring aan hun verwachting heeft voldaan, volgens de nieuwste i-graduate presentatie.

Uit de resultaten van de International Student Barometer (ISB) i-graduate 2011 enquête, waaraan 412 (29 procent) van de 1441 internationale studenten aan de Universiteit van Tilburg deelnamen, blijkt dat een toenemend aantal studenten tevreden is met het Tilburgse onderwijs. 85 procent van de studenten gaf aan dat hun studie de financiele investering waard was, 87 procent dat het de tijd die ze erin gestopt hebben waard was en 80 procent vond de totale ervaring precies wat ze ervan verwacht hadden.

De internationale studenten geven desondanks aan dat zij het op prijs zouden stellen als er meer individuele tijd met wetenschappers zou zijn. 46 procent van de bachelorstudenten en 48 procent van de internationale masterstudenten geeft aan dit te willen.

De internationale studenten zijn in toenemende mate tevreden met taalondersteuning (gestegen van 80 procent naar 90 procent tevredenheid), loopbaanadvies (gestegen van 47 procent naar 57 procent) en ondersteuning bij de studie (gestegen van 74 procent naar 84 procent).

Wat de kwaliteit van studentenhuisvesting betreft, de tevredenheid hierover is sinds de laatste i-graduate survey met 14 procent verbeterd, maar de studenten zijn nog steeds niet erg tevreden over de woonlasten (36 procent).

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.