Recensie: Profiel over Diederik Stapel

Weinig betrokkenen in de affaire Stapel spreken met de pers over hun samenwerking met Diederik. Toch heeft de Humanistiche Omroep het aangedurfd, een profiel maken over Diederik Stapel. Zonder Stapel zelf, want hij staat nog steeds de pers niet te woord.

Het is Human wel gelukt om enkele mensen te spreken te krijgen die close met Stapel hebben samengewerkt. Er komen een paar ex-studenten aan het woord, een collega-hoogleraar (Nanne de Vries), en Yvo Smulders die refereert aan de publicatiedruk die Stapel gevoeld moet hebben. Vanuit de UvT herhaalde Ad Vingerhoets wat hij al eerder in het Brabants Dagblad zei. Inhoudelijk was de documentaire bekende kost, maar toch gaf de uitzending in zijn geheel een iets beter beeld over de persoon Stapel. Veel blijft echter schimmig, omdat hij zelf niet aan het woord komt.

Het meest verfrissende in de uitzending waren de beelden van Stapel als jonge acteur. De beelden deden er eigenlijk niet toe, maar het was gewoon een nieuw item. Kortom, als je nog weinig weet van de affaire dan is Profiel een aanrader, als je het Stapel-nieuws gevolgd hebt niet.

De uitzending is terug te zien bij Uitzending gemist.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.