Meer dan 550 klachten na een maand langstudeerboete

Op de website langstudeerboete.nu zijn een maand na de invoer van de langstudeerboete meer dan 550 klachten binnengekomen. Ook werden er 130 vragen gesteld. Het LSVb, ISO en LKvV stellen dat de ”hoeveelheid klachten en bezwaren, die ook in grote getale worden ingediend bij de instellingen, onderstreept wat voor wangedrocht de langstudeerboete eigenlijk is”.

Op de site is informatie te vinden over de langstudeerboete, studenten kunnen er vragen stellen en zij kunnen er klachten indienen. Er zijn al 130 vragen en ruim 550 klachten binnengekomen. “Er zitten enorm schrijnende gevallen bij. Daarom worden alle klachten gebundeld en binnenkort aangeboden aan de politieke partijen. Op deze manier vragen we hen zich te houden aan hun verkiezingsbeloftes”, kondigen de drie studentenorganisaties aan.

In aanloop van de verkiezingen begin deze maand hebben veel politieke partijen toegezegd de langstudeerboete te annuleren. “Wie A zegt, moet ook B zeggen”, aldus de studentenorganisaties die de politiek in het huidige formatieproces nogmaals oproepen de boete snel af te schaffen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.