Geen laptop in collegezaal op UU

Een laptop meenemen naar college? Geen optie voor studenten van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen op de Universiteit Utrecht, meldt onafhankelijk medium DUB van UU. Aantekeningen maken doe je maar ouderwets met pen en papier, aldus een van de docenten.

De regel is in het leven geroepen omdat docenten zich stoorden aan alle laptops en andere elektronica in de collegezalen. Volgens UU-docent Mirko Tobias Schäfer leidt de computer te veel af van de les, legt hij uit aan DUB: “Studenten kunnen alles wat ik tijdens colleges zeg wel letterlijk overtikken op hun laptop, maar snappen ze de onderliggende concepten? Daar twijfel ik aan.”

Niet de enige universiteit

Deze studie is niet de enige die elektronica uit de collegezaal weert. Ook studenten Film History op de Rijksuniversiteit Groningen mochten vanaf september dit jaar geen mobiele apparaten in de les hebben. Deze pilot wordt eind december geëvalueerd door docenten en studenten.

Tilburg University

En ook op Tilburg University wordt de regel gehandhaaft. Bij docent Juliëtte Schaafsma (communicatie in organisaties) zijn laptops en telefoons uit den boze: “Studenten raken afgeleid. Ze zijn met van alles bezig behalve met college. Maar het leidt ook andere mensen af.”

Lees ook in onze laatste Univers over het nieuwe spieken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.