Edmond Bitay (Student Democrats): een frisse wind in de U-raad

Edmond Bitay (Student Democrats): een frisse wind in de U-raad

Het is al weer een tijd geleden dat er een nieuwe studentenfractie tot de U-raad trad. De laatste fractie die het probeerde en er in slaagde was Fractie Front, maar dat is ondertussen weer 10 jaar geleden. Dit jaar probeert Student Democrats een frisse wind door te laten waaien in de hoogste medezeggenschapsraad. Univers sprak met lijsttrekker Edmond Bitay over de ambities van de fractie.

Waarom wil jij de universitaire medezeggenschap in?

“We kwamen met een groepje mensen tot de realisatie dat niemand onze gezamenlijke waarden vertegenwoordigt. Daar wil ik me samen met de rest van onze fractie sterk voor maken.”

Wat wil je zelf toevoegen aan de universiteitsraad?

“Er is hier in Tilburg nog geen echte studentengemeenschap. De mensen in de raad zijn daar ook nog niet zo mee bezig. Zo een gemeenschap zie ik graag ontstaan. Verder kan ik een internationaal perspectief toevoegen aan de raad. Dat was er bij de studenten tot nu toe nog niet.”

Wat zijn de speerpunten van jouw fractie bij de aankomende verkiezingen?

“We willen bijvoorbeeld een gemeenschapsruimte, waar mensen kunnen praten en gedachten kunnen uitwisselen. Ook denken we dat onderwijs anders verpakt kan worden, om het aantrekkelijk te maken. Verder vinden we dat de medezeggenschap in het Engels moet, omdat het toegankelijk moet zijn voor iedereen.”

Wat heeft Student Democrats tot nu toe bereikt?

“We doen natuurlijk pas voor de eerste keer mee, maar we hebben nu al voor een frisse wind gezorgd, denk ik. Verder ben ik er trots op dat we de partij hebben weten op te bouwen, dat we al verschillende commissies hebben en ben ik trots op ons verkiezingsprogramma.”

Waarom moet een student stemmen op Student Democrats?

“Wij willen ervoor zorgen dat TiU een bruisende plek wordt, waar studenten worden aangemoedigd om als intellectueel of entrepreneur een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Studenten vertrekken hier dan met een internationaal netwerk dat ze voor hun eigen sociale projecten en startups kunnen gebruiken.”

Het uitgebreide, Engelse interview is hier te lezen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.