Tegoed universiteitskaart medewerkers vervalt

Een gevulde koek, een zakje M&M’s en een flesje cola. Medewerkers die de universiteitskaart gebruiken voor de drank- en voedselautomaten, kunnen die maar beter meteen leegtrekken. Per april vervalt hun tegoed.

Er gaat wat veranderen met de universiteitskaart. Nu kan die nog gebruikt worden om te betalen bij de printers en de verschillende drank- en voedselautomaten. Vanaf donderdag 14 maart komen er echter nieuwe printers op de campus. Het achterliggende Xafax-systeem, dat is gekoppeld aan de universiteitskaart, wordt ook vervangen.

Geen doel meer

Bij de drank- en voedselautomaten kan tegenwoordig ook betaald worden met een pinpas. De universiteitskaart wordt voortaan alleen nog gebruikt om printers mee te bedienen. Het tegoed van studenten, zo meldt de universiteit gisteren, wordt overgezet naar het nieuwe systeem. Daarmee kunnen ze printopdrachten blijven betalen.

Voor medewerkers is dat anders, zij betalen niet zelf om te printen. Hun tegoed, dat ze mogelijk op de kaart hebben geladen om cola of M&M’s mee te kopen, heeft dadelijk geen doel meer. De universiteit roept medewerkers via het intranet op om hun tegoed voor half maart op te maken.

Er zouden dus nog maar twee dagen zijn om het geld te besteden. Dat blijkt niet helemaal te kloppen. Dick Paul, projectmanager bij Facility Services, laat Univers weten dat het tegoed nog de hele maand maart gebruikt kan worden.

Het actuele saldo

Via deze link is het actuele saldo in te zien. Er wordt daar wel gerept van een mogelijkheid tot het terugstorten van het tegoed. Maar dat is bedoeld voor wanneer iemand uit dienst treedt, en kan vanwege administratieve kosten pas bij een bedrag hoger dan 2,50 euro.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.