Vacature: Univers zoekt redacteur

Univers is het onafhankelijke journalistieke medium van Tilburg University. We zoeken een redacteur met een neus voor nieuws. Affiniteit met de academische wereld is een pré.

Campus Tilburg University.

Campus Tilburg University

Taken

Je bent een allround-journalist die nieuwsartikelen schrijft voor de website en goed uit de voeten kan met verschillende journalistieke vormen en social media. Je schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands maar je kunt ook uitstekend Engels en houdt contact met de (internationale) gemeenschap op de campus.

Functie-eisen

Je hebt een uitstekende taalbeheersing in de Nederlandse alsmede de Engelse taal. Je bent journalist in hart en nieren, je hebt lef en haalt de onderste steen boven. Je kunt een deadline halen en handhaven en je kunt snel produceren. Je hebt gevoel voor beeld en bent crossmediaal denkend. Je bent niet cameraschuw, vindt het leuk om als presentator aan videoproducties mee te werken, en je weet hoe je artikelen aantrekkelijk op social media onder de aandacht brengt. Natuurlijk ben je stressbestendig en resultaatgericht. Je beschikt tenminste over een afgeronde opleiding op HBO-niveau met aantoonbare werkervaring. Je bent in staat in korte tijd een goed netwerk op de campus van Tilburg University op te bouwen. Aanwezigheid op de redactie is vereist.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden jou een contract voor de duur van 12 maanden. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal € 3.358,- (salarisschaal 8, UFO-functie: Redacteur 5). De universiteit beschikt over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige studiekostenregeling en de mogelijkheid je arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een keuzemodel. Tilburg University kent een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast heeft TiU een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). Bij Univers kunnen werknemers buiten de reguliere (school)vakantieweken in principe maximaal 2 weken aaneengesloten verlof opnemen.

Diversiteit

Univers streeft naar een diverse en inclusieve redactie. Journalisten met een multiculturele achtergrond en vrouwen worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. Ook beginnende journalisten worden aangemoedigd om te reageren.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de hoofdredacteur, Bart Smout, telefoon: 013-466 3490 of email: B.Smout@uvt.nl. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online via deze link. Je sollicitatie dient uiterlijk op 18 november 2019 verstuurd te zijn.

Tilburg University

Tilburg University is een moderne, gespecialiseerde universiteit. Haar onderwijs en onderzoek zijn van hoge kwaliteit. Studenten en medewerkers ervaren de Tilburgse universiteit als een omgeving waarin zij worden uitgedaagd en geïnspireerd. Bovendien biedt zij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een bedrijfscultuur waar betrokkenheid en samenwerking centraal staan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.