Petitie tegen korten studiefinanciering

Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) is samen met tien andere organisaties een petitiewebsite MinimaalNominaal gestart tegen de kabinetsplannen om langstudeerders meer collegegeld te laten betalen.

“De nieuwe regering heeft prioriteit gelegd bij de plannen om te bezuinigen op langstudeerders. Wanneer een student meer dan één jaar uitloopt, stijgt het collegegeld met drieduizend euro. Ook de instellingen wordt een financiële prikkel opgelegd. Per jaar dat een student uitloopt wordt er een mindering van 6000 euro aangebracht op het instellingsbudget. Door deze maatregel wordt studeren voor veel studenten een stuk duurder en holt de kwaliteit van het onderwijs achteruit”, aldus de organisaties in een persbericht.

Om het debat te starten heeft het ISO samen met de LSVb, de LKvV, het ESN Nederland, FNV Jong, Dwars, Stichting Studerende Moeders, PerspectieF, UniPartners, Intergrand en Studenten Sport Nederland de website MinimaalNominaal.nl opgericht. Hier kunnen bezoekers een petitie tekenen tegen de maatregel en eventueel aangeven waarom ze zelf langer over hun studie gedaan hebben. Het doel van deze site is te laten zien hoe divers de verhalen achter de studievertraging zijn. Uitloop is vaak geen gebrek aan motivatie en in veel gevallen onvermijdelijk, aldus het ISO.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.