Recensie: Legally Blonde, the musical

Een onrealistisch kijkje in het studentenleven op harvard. Legally Blonde vertelt het verhaal van Elle Woods (gespeeld door Kim-Lian van der Meij). Ze is hoogblond, rijk en gek op roze kleding. Haar vriendje Warner (Roy van Iersel) gaat rechten studeren aan harvard en dumpt Woods omdat ze niet slim genoeg zou zijn. De blondine laat het er niet bij zitten. Ze meldt zich aan voor Harvard om zijn hart terug te winnen, maar tijdens haar studie loopt alles even net iets anders dan gepland. Haar liefdesleven krijgt een aangename wending als ze Emmett (Joey Schalker) ontmoet.

Schalker en van der Meij zijn de grote sterren van de musical. In een andere musical ‘All shook up’ liet hij al zien zeer gevoelig te kunnen zingen, in Legally Blonde laat hij ook zijn grappige kant zien. Van de Meij laat opnieuw zien zeer goed verstaandbaar te zijn tijdens haar zang en gewoon een goede stem te hebben. Ze staat bijna non stop op het podium en verovert samen met haar hondje Bruiser de harten van het publiek.

Een andere topper op het podium is Laura Vlasbom. Laura speelt de rol van de hysterische kapster Paulette. Vlasblom speelt de rol over de top, maar doet dit uitstekend.

Wie niet van roze houdt (wat doe je dan op deze roze website van Univers?) moet de musical maar mijden. Het decor en de kostuums tijdens de voorstelling zijn over het algemeen enorm roze. Het stoort geen moment, zeker niet bij de kijkers die de film Legally Blonde kennen.

Er zijn betere musicals gemaakt in Nederland, het decor valt een beetje tegen en van Iersel kan het niveau niet aan. Maar wie van musicals als Fame en Footloose houdt, zal zeker ook van Legally Blonde genieten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.