Sociale faculteit blijft rekenen op nieuwbouw

De nieuwbouw van Sociale Wetenschappen komt er gewoon, denkt Hans Dieteren, directeur van de faculteit, in reactie op de uitspraken van collegevoorzitter Hein van Oorschot in tv-programma Buitenhof.

Als de bezuinigingsplannen van de regering doorgaan, “zie ik dat niet gerealiseerd kunnen worden”, zei Van Oorschot over het nieuwe gebouw dat Prisma vanaf 2014 moet vervangen. “Eén ding snap ik wel: als je kunt bezuinigen op het onderwijsproces, of op gebouwen, kies je het laatste”, zegt Dieteren. “Wat ik niet snap is dat dit gebouw daarbij als eerste zou sneuvelen, waar de universiteit heel recent voor veel geld het Academiegebouw en het Duvelhok heeft aangekocht. Die investeringen zijn gedaan terwijl we wisten dat er zwaar weer aankwam.”

De staat van het Prisma is slecht, zegt Dieteren. “Als je de kwaliteit van het onderwijs belangrijk vindt, als je de beste werkgever wilt zijn, kun je mensen niet meer dan veertig jaar in noodbouw laten zitten.” Hij zou liever bezuinigen bij de ‘processen om het onderwijs heen’. “Er loopt een traject om de dienstverlening van de universiteit te verbeteren. Dat kun je combineren met meer efficiëntie.”

“Gebouw P kan echt niet meer”, zegt Sandra Jansma van FSW-studentenfractie Stimulus. “2014 is al erg laat. Maar ik heb wel begrip voor de situatie. Mocht de nieuwbouw uitgesteld worden, dan komt ‘ie er alsnog zo snel mogelijk, is ons verzekerd.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.