Blog TiT: vernieuwde mensa

Ik hoop dat ik er ’s avonds nooit meer hoef te eten!

Sinds 3 januari is de catering in de Mensa van de Tilburg University overgenomen. Dat de catering overgenomen zou worden werd mij duidelijk toen ik tussen Kerst en oud&nieuw met flinke honger de kantine in liep. Ik dacht nog: ‘het is vandaag wel heel erg rustig!’, maar ach, het was tenslotte vakantie dus heel erg verbaasd was ik daar niet over. Ik stond al met een dienblad en een bord in mijn handen toen er een man naar me toe kwam die heel vrolijk zei: ‘we zijn gesloten jongedame’. Waarop ik lichtelijk geïrriteerd reageerde: ‘Maar ik heb honger!’. Hij: ‘Nou nog een paar dagen geduld, dan kun je hier weer lekker komen eten’.

Na een weekend vol champagne en oliebollen kwam ik maandag 3 januari op school. Het werd mij duidelijk dat de catering weer toegankelijk was.. blije flyeraars deelden vol van vrolijkheid kortingsbonnen uit voor de nieuwe kantine. Met jawel: een bon voor een gratis oliebol! (hoezo mosterd na de maaltijd?!) Maargoed.. mij hoor je niet klagen.. we kunnen tenminste weer eten!

De beste verandering aan de Mensa vind ik zelf de aanwezigheid van de tostibar! Dit is echt een heerlijke afwisseling van iedere dag een pistoletje met kaas.. Vooral de Tosti Italiano is echt goddelijk! Deze kan ik zeker iedereen aanbevelen. En vaak gaan loont, want een volle spaarkaart is een gratis tosti! De lunch in de Mensa zit met de komst van TopQroque dus wel goed! Ik heb echter een principe dat mijn familie vast wel kent: een tosti is geen avondeten!

Tot op heden vond ik ’s avonds eten in de mensa meer een straf dan een beloning. Je studeert je de hele dag kapot.. en kan dan niet eens uitkijken naar een lekker bordje pasta, of iets anders lekkers. Bij de vorige cateraar durfde ik ’s avonds dan ook niets anders te eten dan frietjes met kroket.. en zelfs dat was niet lekker! Ik bedoel… als het verrassingsmenu ‘aardappels met bloemkool en tartaar’ is dan zegt dat wel genoeg toch? De nieuwe catering heeft de frietjes in ieder geval ZEKER verbeterd! Het andere avondeten heb ik tot op heden nog niet geprobeerd.. dus verhalen over ervaringen zijn welkom!

Al met al hoop ik dat ik nooit meer ’s avonds in de Mensa hoef te eten! Niet alleen omdat het niet lekker is, maar meer omdat er toch niets kan tippen aan ’s avonds lekker thuis eten, en daarna lekker relaxen of iets leuks doen in Tilburg! (En dat ik ’s avonds niet meer in de Mensa hoef te eten zou betekenen dat ik de volgende keer op tijd ben begonnen met het leren voor mijn tentamens.. en ik in de laatste weken geen lastminute tentamenstress heb die vereist dat ik van ’s ochtends 10 tot ’s avonds 10 in de bieb zit.)

Waarom zegt iets mij dat dit me vast niet gaat lukken…

Annika van Heeswijk blogt voor TilburgisThuis

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.