Samenwerking MIDI en hoger onderwijs

Hbo-studenten die zelf een voorstelling organiseren, inclusief kostendekkend plan. Het is een van de projecten waarmee het MIDI Theater de samenwerking met het hoger beroepsonderwijs zoekt.

Eerder opende het Tilburgse theater al een verkooploket op Tilburg University. De deur van MIDI staat ook wijd open voor universitaire onderzoekers en afstudeerstages van studenten.

MIDI-manager Joost Veuger legt uit hoe de samenwerking met de hbo-studenten verloopt. “Het gaat om derdejaars of vierdejaars studenten van Fontys IEMES (International, Event, Music & Entertainment Studies). We geven ze in feite gewoon de sleutel: organiseer maar een avond. Of ze nu Robbie Williams halen of een kleinere artiest, dat maakt niet uit. Als het maar kostendekkend is.”

De studenten organiseren alles zelf. De enige voorwaarde is dat het niet om een feestavond mag gaan. Veuger: “Dat is te makkelijk. Dan rij je een disco binnen en ben je klaar.” Een vergelijkbaar project voor studenten cultuurwetenschappen aan Tilburg University sluit Veuger in de toekomst niet uit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.