Slager: kans op tweede recessie is klein

Alfred Slager, directeur van het CentER instituut aan Tilburg University, is optimistisch over de eventuele tweede economische crisis waarover veel wordt gediscussieerd in de financiële wereld. De kans op een double dip is klein.

Sterke en tegenvallende Amerikaanse macro-economische cijfers wisselen elkaar momenteel in hoog tempo af, met grillige reacties van beleggers als gevolg. Dat maakt het lastig om de stand van de Amerikaanse economie te duiden.

Alfred Slager, econoom aan de Tilburg School of Economics and Management van de Universiteit van Tilburg, acht de kans op een zogenaamde ‘dubbele dip; klein. “Dat verschijnsel is in het verleden slechts zeer zelden voorgekomen”, zegt hij. “Ik heb het gevoel dat eerder sprake is van een sterker risicobewustzijn dan dat in de cijfers is terug te zien dat zo’n dubbele dip ophanden is.”

Slager houdt eerder rekening met een voortkabbelende economische groei. “Het houdt niet over. De Amerikaanse economie is robuuster dan algemeen wordt gedacht, maar de groei is niet zo sterk als bij een normaal economisch herstel.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.