Blog Tilburg is thuis

The best things happen at night

En dan heb ik het niet over de nacht, als in de periode van van 00:00 tot 06:00, maar over De Nacht op de Korte Heuvel. Must see. Been there, done that. Try before you die. Misschien heb je erover gehoord, maar ben je er nooit geweest, dan zal ik je een beknopte uitleg proberen te geven over mijn ervaring in De Nacht.

Het is niet iets wat je van tevoren plant, het overkomt je gewoon. De Nacht heeft iets mysterieus over zich heen. Buiten dat het een tietenbar is dan. Op het moment dat je op het juiste tijdstip (04:00+) over de Korte Heuvel loopt en je zingt met je vrienden het alom bekende zelfverzonnen nummer ‘’Wij gaan nooit meer naar huis’’ heb je het ideale moment gevonden om naar De Nacht te gaan. Geld uitgeven doet dan toch geen pijn meer, want daar ben je te dronken voor. Jongens denken op dat moment enkel aan hun basisgedachte: bier en tieten (prove I’m wrong). Meisjes die naar een striptent gaan zijn stoer, dus dan is die €20 entree niet zo’n big deal.
Zo overkwam het mij op een avond ook, dat mijn maat en ik na een lange stapavond als laatste overbleven en niet naar huis wilden. We hoefden niet lang te overleggen want ik was er nog nooit geweest en een paar blote tieten zijn nooit weg volgens hem, dus al snel belandden we aan de bar van De Nacht. Al snel raakte mijn maat aan de praat met een grote bonkige gevaarlijk uitziende kale kerel. Hij had hier en daar ‘connecties’, wist hoe het zat met de “import” van de stripsters en gaf ons gratis drank. Ik deed mijn best om het gesprek te volgen maar werd toch regelmatig afgeleid.
De hitsige dames achter de bar vouwden zichzelf om een paal en hier en daar vlogen er wat blote tieten voorbij. Opeens begonnen er wat kerels met tientjes te wapperen en mochten ze slagroom van de buste van de mevrouw likken. Ik zat het voorval op mijn gemak te bekijken en realiseerde me dat ik het ontzettend smerig vond. Qua hygiëne dan. Met een stukje keukenrol veegde ze haar enorme jopen af en hup, de volgende was aan de beurt. En dat zo’n tien keer achter elkaar. Ondertussen zat ik me te bedenken wat ik daar in godsnaam deed. In het begin was het geinig, maar al snel schaafde ik mijn mening bij; ik vond het een onsmakelijke bedoeling.
De bonkige kerel vroeg of ik het naar mijn zin had en of het misschien niet iets voor mij was, dansen achter de bar. Nou, inderdaad. Dit is niet iets voor mij. Ik maakte hem duidelijk dat ik studeerde en dat ik wat meer met mijn leven wilde dan mezelf voor een tientje verkopen aan mannen die thuis niet aan hun trekken komen. Klink heel feministisch besef ik me nu, maar ik voelde me behoorlijk beledigd. Aan de andere kant… binnen een aantal minuten tikte die meid wel even een paar tientjes binnen door dat hele slagroomgrapje, snel en makkelijk verdiend. Daar moeten wij studenten toch zeker een uurtje of 7, 8 voor werken.
Toen dame achter de bar mij aanbood om slagroom van haar voorgevel te smikkelen bedankte ik vriendelijk. Dat is toch niet zo aan mij besteed.

Onvergetelijke ervaringen, die doe je daar wel op. Maar de eerstvolgende die mij daar naar binnenkrijgt heeft een hele dikke bankrekening nodig zodat ik me kan vergrijpen aan de drank. En dan nog acht ik de kans klein tot niet aanwezig dat ik overgehaald word.
Toch raad ik je aan deze ervaring op te doen, zeker vrouwen, want je zelfrespect schiet met een meter omhoog als je daar bent geweest.

Sandra Feijen

Op het blog van Tilburgisthuis bloggen diverse studenten over het studentenleven in Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.