Blog Tilburg is Thuis

Voor een vaste sport is vaak geen tijd, door de stad hardlopen is niet voor iedereen weggelegd en fitnesscentra zijn maar duur. Toen ik nog thuis woonde ging ik iedere week 2 a 3 keer naar de sportschool, die gelukkig door mijn ouders werd betaald. Eenmaal naar Tilburg verhuisd hielden die sportschool bezoekjes natuurlijk op.

Het eerste half jaar dat ik studeerde heb ik dan ook niets aan sport gedaan. Ik miste het wel, maar heb verder nooit uitgezocht wat de mogelijkheden waren. Ik wilde misschien leren salsa dansen, maar dat bleef ook slechts bij fantasieën. Natuurlijk had ik hier ook een sportschool kunnen zoeken, maar ook al betaalden mijn ouders de rekening, ik verwachtte niet genoeg tijd te hebben om regelmatig te gaan. Het zou dus zonde zijn van het geld.

Op school hoorde ik medestudenten wel eens praten over dat ze naar de sportschool gingen die avond. Niets bijzonders op zich, totdat iemand mij vertelde over welke sportschool dat dan ging. Namelijk de Olympia Building van de Universiteit, waar studenten van de Avans, Fontys en Universiteit mogen sporten, voor 100 euro per jaar! Per jaar!

Bij mijn vorige fitnesscentrum betaalde ik 50 euro per maand. Voor 100 euro per jaar hoefde ik me geen zorgen te maken dat ik eruit moest halen wat ik ervoor betaald had. Ik had geen gevoel van verplichting om te gaan, omdat het zoveel geld kost. Zo’n abonnement kun je gewoon heel simpel op je universiteit pas zetten, of als Avans of Fontys student: een pasje laten maken op jouw school.

De openingstijden van de sportschool zijn heel flexibel. Hij is vaak wel tot 12 uur ’s nachts open! Ook kun je er gratis cursussen en lessen volgen. Van zumba tot kickboksen en van badminton tot zwemmen. Je hoeft je er vaak niet eens voor in te schrijven, je kunt gewoon binnen lopen.

Er zijn wel twee fitnesszalen, drie sportzalen en een gewichtenzaal. En het aller leukste is nog wel: je bent omgeven door studenten! Leuke kans om mensen van school tegen te komen of beter te leren kennen tijdens bijvoorbeeld een zumba les. Zoveel sportiviteit, faciliteit en gezelligheid kon ik zeker niet laten liggen voor slechts 100 euro. En ben dan nu ook al voor het derde jaar lid, met veel plezier!

Simone Benckhuijsen

Op het blog van TilburgisThuis bloggen diverse studenten over het studentenleven in Tilburg.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.