Advies: Sluit alle coffeeshops in Maastricht

Alle veertien coffeeshops in Maastricht moeten dicht. Volgens hoogleraar Cyrille Fijnaut van de Universiteit van Tilburg is dit de beste oplossing voor de drugsoverlast in de Limburgse stad. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, staat nog niet vast.

Onderzoek van Cyrille Fijnaut en het Instituut voor Veiligheid- en Crisismanagement toont dat meer dan de helft van de coffeeshopbezoekers in Maastricht niet uit Nederland komt. Invoering van een wietpas zou deze buitenlandse bezoekers weren. Maar beter zou zijn de coffeeshops helemaal te sluiten volgens de onderzoekers.

Buurtbewoners noemen als overlast het vaakst parkeer- en verkeersproblemen. Daarnaast noemen zij drugsgebruik buiten de coffeeshops en het afval dat dit met zich meebrengt als grote irritatiepunten.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Maastricht na de zomer een besluit over de kwestie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.