Tilburg is Thuis blogt: de huisbaas

Nadat ik een hersenschudding opliep tijdens een festival in Duitsland, keerde ik na drie weken revalideren in Zoetermeer terug naar Tilburg. Volledig hersteld was ik nog lang niet, maar er moesten belangrijke zaken geregeld worden. Ik woon namelijk sinds drie maanden in een nieuw huis samen met vrienden. Maar vanaf het begin liepen we tegen problemen in ons huis aan. Gelukkig niet met elkaar, maar met onze nieuwe huisbaas.

We hebben momenteel drie lekkages, waarvan er één zich in mijn kamer bevindt, één in ons washok, en één eigenlijk niet eens een lekkage genoemd kan worden. In het dak op onze zolder zit namelijk een gat ter grote van een voetbal. Erg leuk als een soort ‘sterrenkijker’ op een heldere nacht, maar met hevige stormbuien vormt dit gat eerder een binnenhuiswaterval.

Onze vorige bewoners hadden op zolder wiet gekweekt en op deze plek een soort afvoersysteem aangebracht. Dat systeem is weg en dus is er nu alleen nog dat enorme gat achtergebleven.

Het lek in mijn kamer wordt omringd door schimmel. Na drie weken thuiskomen met de naweeën van een zware hersenschudding en ontvangen worden met de geur van schimmel in mijn kamer, was nou niet bepaald een pretje.

Vanaf het begin melden wij deze problemen bij onze huisbaas. Tot nu toe heeft hij er nog niets aan gedaan. Het lijkt er dus op dat we nu schriftelijk de gebreken moeten melden, op de hoop dat er dan wel actie ondernomen wordt.

Ook in mijn vorige woning had ik problemen met mijn huisbaas. Veel huisbazen denken dat studenten te lui zijn om stappen te ondernemen, desnoods juridisch. Mocht je ooit op jezelf gaan wonen in een studentenhuis, maak dan voordat je verhuist foto’s van je kamer en van eventuele gebreken aan de gezamenlijk ruimtes, zoals barsten in het plafond of gaten in daken. Je weet namelijk nooit wanneer die foto’s van pas kunnen komen.

Lees ook het contract goed door, zodat je zeker weet dat kosten voor het repareren van lekkages en dergelijke, door jouw huisbaas gedekt worden.

Ik heb net een mail namens ons huis verstuurd aan onze huisbaas en zit nu te wachten op antwoord. Wish me luck…

Gijs Molsbergen

Op het blog van Tilburgisthuis bloggen diverse studenten over het studentenleven in Tilburg.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.