Komkommeruniversitijd

Het was rustig op de campus, want ondanks de prachtige boulevard van de universiteit verkoos iedereen toch de Guardia Civil in Lloret de Mar, 700 kilometer file in Frankrijk, nachtelijk uitzicht vanuit een Duitse gondel, noodweer in Italië, of 24/7 stappen in Tilburg met opvallende kleding aan. Maar schijn bedriegt, het was spannend op #UvT/#TiU! Daarom de ‘welcome-back-breaking-news-update’;

De bibliotheek is de hele zomer met hekken omheind geweest. Omstanders hebben wekenlang geen zon gezien op het campusterrein, en het vermoeden bestaat dat de nieuwe zonwering hier meer van weet. De campusbeveiliging onderzoekt de relatie tussen het slechte weer en de zonneschermen. Overigens heeft het Sports Center handig gebruik gemaakt van de regen door het zwemmen voortaan gratis te maken.

Vorige week bleken er voor de StudyStore plots vele dozen te staan. De inhoud is niet bekend gemaakt, maar mogelijk gaat het hier om een groep nieuwe internationale studenten. Hoe zij het maken is niet bekend, maar WonenBreburg zegt dat ze bij gebrek aanwoonruimte voorlopig beter in de dozen kunnen blijven.

De rellen in de Britse steden zijn overgeslagen naar de universiteit. Ook hier zijn hangjongeren gespot die vermoedelijk in  de Mensa wilden plunderen op zoek naar heerlijke kroketten. Ze werden echter tot stoppen gedwongen door achtergebleven mensen die voor de Döner Company een lange rij hadden gevormd.

Verder is de universiteit wekenlang in de ban geweest van een omgedraaid verkeersbord. De zaak is nog altijd niet opgelost, want de website van de Univers vermeldt als sinds 9 augustus dat er ‘later meer’ komt.

Een deel van het Cobbenhagen-gebouw zat een tijd zonder stroom. De oorzaak kan liggen in de verbouwing die daar gaande is, maar het is aannemelijker dat de beveiliging van de Muzenconcerten (daar waar ze Palm tappen ja) zo heeft proberen te voorkomen dat het verzet zo over eigen drank en eten konden communiceren.

Verder is de Student Desk lange tijd slecht bereikbaar geweest omdat de administratie op de universiteit allemaal heel goed op orde was. Bovendien waren studenten vooral niet te lui om eerst zelf iets uit te zoeken. Een woordvoerster van de dienst gaf overigens aan dat de studenten maar boffen met een dienst die bereikbaar is van 10 tot 16 uur, en telefonisch zelfs van 10 tot 12 of 13.30 tot 15.30 uur.

Ten slotte is Tilburg genomineerd voor de beste metropool wereldwijd. Eerder zijn andere wereldsteden als Urk, New York, Parijs, Rome, De Laatste Stuiver, Tokyo en Reeshof al verslagen. Om de grote hordes Japanners en Chinezen, die nu dus niet meer alleen voor de universiteit naar de stad komen, op te kunnen vangen, worden extra tunnels gebouwd. De aanleg van een vliegveld wordt overwogen, maar voor de locatie is nog geen keuze gemaakt tussen gebouw P  of het pand van de opgeheven vereniging D’Artagnan.

Je ziet het, er is genoeg te beleven geweest op Tilburg University, die overigens wederom een naamsverandering zal ondergaan: Komkommeruniversitijd.edu.

Michael Doove (23) is student Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijftutor bij het Scriptorium, en blogt voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.