Fusie Studium Generale en Center for Science and Values

Fusie Studium Generale en Center for Science and Values

Studium Generale en het Center for Science and Values gaan per direct samen. De nieuwe naam van de afdeling is het Academic Forum.

Het nieuwe afdelingshoofd van het Academic Forum is Annemarie Hinten.  Zij ontkent dat het om een bezuiniging gaat. De fusie zat volgens haar al langer in de pijplijn. “Studium Generale en het Center for Science and Values vielen beiden onder Dienst Studenten Zaken (DSZ).  Ongeveer vijf jaar geleden hebben we in het strategisch plan van DSZ al vastgelegd dat beide afdelingen zouden fuseren.  Op sommige gebieden kenden onze activiteiten ook een overlap, we werkten al samen.  De fusie past wel in alle ontwikkelingen rondom de bezuinigingen op de UvT, maar wordt daar niet door veroorzaakt. Wel was het een goed moment. Anders was het misschien een jaar later gebeurd.”

Het Academic Forum blijft symposia en debatten organiseren over  wetenschappelijke, maatschappelijke en levensbeschouwelijke kwesties.  Er veranderen echter ook zaken. “Die debatten en symposia gieten we in een andere vorm, met meer gebruik van social media. Verder gaan we meer bijeenkomsten organiseren die aansluiten bij de colleges en onderzoeken op de UvT. Wat wordt in de colleges aangeboden, wat ontbreekt er nog? Misschien kunnen we voor kleine groepen studenten dan aanvullende colleges geven. Het is ook logisch dat we ons meer op studenten focusen we vallen immers onder DSZ. Tegelijkertijd blijven we ook dingen organiseren voor de bewoners van de stad.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.