UvT in top 100 in Social Sciences

Voor het eerst hoort de UvT bij de honderd beste universiteiten op het gebied van Social Sciences. In de QS World University Rankings 2011/2012 staat Tilburg op de 99e plek.

In de QS top 100 voor Social Sciences & Management staat Tilburg op plaats 99 (vorig jaar 109), na Leiden (80), Rotterdam (57) en de UvA (41). Er doen meer dan 700 universiteiten wereldwijd aan de ranking mee. De score wordt voor 40 procent bepaald door de academische reputatie (peer review), voor 20 procent voor het aantal citaties en 20 procent door het aantal studenten, 10 procent door medewerkers reputatie (employer review), 5 procent door het aandeel buitenlandse stafleden op het totaal en 5 procent door het aandeel buitenlandse studenten op het totaal.

Enkele weken geleden werd bekend dat Tilburg University in 2011 ook voor het eerst in de Shanghai-ranking een 500 positie had bereikt en daarmee tot de 3 procent beste universiteiten wereldwijd kan worden gerekend.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.