Stapel schaadt aanzicht universiteiten niet

Diederik Stapel heeft de Nederlandse universiteiten niet geschaad volgens de voorzitter van de vereniging van universiteiten, Sijbolt Noorda. Dit zei Noorda op een bijeenkomst over het aanzien van Nederlandse Universiteiten in het Descartes Centre in Utrecht.

 Noorda noemt de zaak rond Stapel vervelend, maar hij ziet er iets positiefs in. Het geeft volgens hem aan dat universiteiten in dit soort gevallen goed handelen. Eens in de paar jaar komt er ergens wel een geval aan het licht waarbij niet alles volgens de regels gaat. “Maar het geval-Stapel was extreem, dat was meteen duidelijk”, aldus Noorda. “Vooral omdat hij ook jonge onderzoekers erin meetrok. Dat vind ik nog erger dan de fraude zelf.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.