Recensie: Stukafest

Stukafest: een festival door heel Tilburg, in huiskamers van studenten. Leuk, maar wat heeft het festival eigenlijk te bieden? Derderangs acteurs die ook eens een podium willen of kwalitatief sterke acts waarvan je kan genieten?

Revolutie.Tv is een gezelschap van vier dat videobeelden met gedichten ondersteunt, al is het geheel wel wat schreeuwerig. Je moet zelf een begenadigd dichter zijn om alles in deze show te kunnen volgen, altijd loop je twee zinnen achter en een adempauze krijg je niet. Toch is het een aardige film, die compleet op studenten is gericht. Aan te bevelen? Wat mij betreft niet. Misschien als je een echte dichtfanaat bent.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, ook op Stukafest. Een absurdistische verteller, Ronald Sneijders, leest op geheel eigen – lees aparte – wijze ongeveer 35 minuten gepassioneerd voor. De ene helft van de kamer huilt van het lachen, de andere helft staart verveeld voor zich uit en je ziet ze denken: ‘Waar ben ik nu weer beland?’. Terechte gedachte, dat wel. Sneijders begint iedereen te bedanken voor de avond – de hangjongeren die de hele buurt bang maken, de brandweer die op zoek is naar brandjes enzovoort. Sneijders vliegt werkelijk van het ene naar het andere onderwerp, waardoor het niet erg is als je wat mist. In deze 35 minuten zit voor ieder wat wils. Korte, lange en vreemde verhalen, stuk voor stuk met absurde wendingen. Prachtig.

Het duo Dominee en dokterszoon sloot mijn avond af. Eindelijk een rustig optreden waarbij je niet constant in opperste concentratie moet luisteren. Stukjes cabaret afgewisseld met zang, op een tempo dat goed te volgen is. Erg leuk en vermakelijk. Ik zou met plezier een show van deze artiesten boeken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.