Opinie: verkiezingen

Het is te hopen dat de politieke leiders van ons land in het Catshuis tot een mooi besluit komen, want nieuwe verkiezingen op dit moment zouden teveel van het goede zijn. De verkiezingen voor de Universiteitsraad komen er namelijk ook weer aan, iets waar je als enigszins aanwezige student op de campus niet omheen kunt. Van één verkiezing word ik al redelijk moe, maar bij twee tegelijk wens ik iedere nacht wintertijd om een uur per dag extra te rusten.

Gelukkig is er de simpele mogelijkheid de landelijke verkiezingen te omzeilen. Zet het nieuws niet aan en ga vooral niet in de trein zitten waar iedereen zijn mening tentoon spreidt en dat het liefst ook doet tegen wildvreemden (lees: mij). “In mijn tijd jongen..” Volgens mij is het nog steeds uw tijd. Mensen gaan schijnbaar heel selectief met hun tijd mee, getuigt de e-reader waarmee meneer nu een boek leest.

De verkiezingen voor de Universiteitsraad  zijn een ander verhaal. Fractie SAM versus Fractie Front. Blauw versus groen, de twee kleuren van de lente. De hemelsblauwe lucht waar iedereen vol genoegen naar kijkt en het gras waar iedereen overheen loopt. Weer of geen weer, deze kleuren kun je niet ontwijken die week. Maar wat klaag ik eigenlijk, dit is de enige week in het jaar waar ik mijn broodtrommeltje niet klaar hoef te maken! Een hele week lang worden alle studenten verwend met eten, drinken, gadgets, activiteiten en vrouwen die zich uitsloven op de campus. Het enige wat hier tegenover staat is 2 minuten van je tijd om even te stemmen. Ik kan je vertellen, vijf dagen lang je flesje water bijvullen kost je meer tijd. Daarnaast is mijn cynisme ook wel degelijk afgenomen. De emotie bij de verkiezingen die ik zojuist schetste, is hoe ik het vorig jaar voelde.

Het belang van de fracties is mij duidelijk geworden met betrekking tot de bezuinigingsmaatregelen die worden getroffen. De universiteit wilde het aantal computers op de campus halveren en dat met het huidige tekort. Ik kan van de website van Fractie SAM aflezen dat zij bereikt hebben de universiteit op andere gedachten te zetten. Daarnaast is het toch wel heel fijn om een punt te hebben waar je naar toe kunt met vragen en voornamelijk klachten omtrent de Harde Knip en de langstudeerdersboete. Nee, de verkiezingen zijn zo slecht nog niet.

Manou Windhausen is lijsttrekker voor Fractie SAM bij de komende verkiezingen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.