Recensie: Pilates in Sports Center

Drukke studie of leuke baan, vriend(in) of gezin erbij, en dan het liefst ook nog af en toe sporten om in shape te blijven. Hoe vind je de juiste balans? Tijdens een vakantie op de camping ontdekte ik Pilates. De oefeningen zijn gericht op het verlengen en versterken van de spieren. Door regelmatige beoefening verbetert je houding, longinhoud en coördinatie, en nemen je spierkracht en flexibiliteit toe.

Toen ik vanwege klachten in mijn onderrug het trainen, tennissen en hardlopen moest laten schieten, heb ik toch maar eens geïnformeerd naar Pilates bij het Sports Center van de Universiteit van Tilburg. Ik zie mezelf nog binnenhaasten – wat moet ik hier tussen al die strakke studenten? – maar na 5 minuten dacht ik al helemaal nergens meer aan. En na afloop reed ik met een voldaan gevoel naar huis en bedacht ik me dat een sportkaart hier maar 125 euro per jaar kost, terwijl ik daar in de plaatselijke sportschool hooguit drie maanden mee vooruit kan.

Nu lig ik wekelijks te genieten van een rustmomentje voor mezelf in de Pilatesklas. De grote sportzaal is wat ongezelliger dan het yogazaaltje maar met ontspannende muziek en gedempt licht wordt toch een intieme sfeer gecreëerd. Chapeau ook voor de Pilatesjuf: Mylène Remezond.

De tips en tricks van Pilates hebben me geleerd bewuster te bewegen. Ik pas ze toe in mijn dagelijkse routine. Tijdens het tikken van deze recensie, terwijl ik sta te koken, of tijdens het sporten. Dat laatste doe ik gelukkig weer regelmatig; we hebben zelfs dit jaar al geskied!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.