Discriminerend deurbeleid harder aangepakt

Minister Gerd Leers van Integratie wil discriminerende horecagelegenheden harder aanpakken. Dat zei hij dinsdag in de Tweede Kamer.

Hiermee reageerde Leers op een oproep van Kamerlid Tofik Dibi (Groenlinks) die al jaren strijd voert tegen dubieus deurbeleid. Volgens Dibi is undercover onderzoek de enige manier om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek. Zo wil hij het negatieve gevoel dat onder veel allochtone jongeren speelt, wegnemen.

“Ik zie ook welke groepen jongeren oververtegenwoordigd zijn bij het veroorzaken van problemen. Toch blijft voor mij een belangrijk principe overeind staan: een individu moet beoordeeld worden op zijn gedrag, niet op dat van iemand die toevallig op hem lijkt”, reageert Dibi in 3voor12radio.

Leers zal binnenkort met politie en gemeenten om de tafel gaan zitten om het probleem te bespreken. Intrekken van de vergunning kan een uiterste consequentie zijn van een discriminerend deurbeleid.

Volgens de minister valt er ook nog “een wereld te winnen” op het gebied van sociale media. Los van discriminatie is daar naar zijn mening al “zoveel agressieve taal en vuilspuiterij” te vinden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.