Festival Levenslied strikt grootheden – ondanks zwaar weer

Festival Levenslied strikt grootheden – ondanks zwaar weer

Voor het Hemelvaartweekend was Zanger Rinus wegens een auto-ongeluk helaas genoodzaakt al zijn concerten af te zeggen. Maar op zaterdag 2 juni staat hij gelukkig gewoon op de Tilburgse Paleisring tijdens de 21e editie van het Festival van het Levenslied. Zanger Rinus (Dijkstra, voor intimi) scoorde vorig jaar een mega-internethit met de straffe song Met Romana op de Scooter en trok dankzij de clip – met een hoofdrol voor een sexy heupwiegende Romana – zelfs internationaal de aandacht, tot aan het gezaghebbende Amerikaanse nieuwsblog The Huffington Post aan toe.

Zanger Rinus deelt het podium in Tilburg met smartlapcollega’s als Marianne Weber, Corry Konings, Bonnie St. Clair, Vinzzent, Rob van Daal, René Schuurmans, Jacques Herb, Peter Koelewijn, Sieneke, Peter Beense en Django Wagner. De namen van nóg een paar topacts worden pas op het laatst bekend gemaakt. Het tweedaagse festival is met zo’n 130.000 bezoekers het grootste gratis toegankelijke levensliedfestival in Nederland. Toch verkeerde het smartlappenfestijn, mede wegens teruglopende sponsorinkomsten, dit jaar in zwaar weer. Om het voortbestaan te kunnen garanderen werd eerder deze maand een heus benefiet georganiseerd in Oisterwijk. Eerder werd ook al de actie ‘Vriendje voor een tientje’ gelanceerd. Het Festival van het Levenslied trekt traditioneel ook veel studenten, de organisatie was zelfs nog een editie in handen van dispuut Black and White van Olof.

Festival van het Levenslied, Piusplein en Paleisring Tilburg, zaterdag 2 juni vanaf 20.30u en zondag 3 juni vanaf 15u. Entree gratis.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.