Smerige ontgroening bij Minerva

Een ontgroening van het Leidsche corps Minerva op de openbare weg is gefilmd door een journalist van het  Leidsch Dagblad. Hoewel de dispuutgenoten  de journalist proberen te intimideren:  “niet filmunn munheer da sijn onse reguls” staat er toch een groot gedeelte online.  

Het dispuut heeft er waarschijnlijk voor gekozen om de ontgroening buiten te doen om hun eigen optrekje niet smerig te maken. De dames smeren met ketchup, hagelslag en chocoladevla. De feuten zijn geblindoekt en hebben een luier om en belachelijke kleren aan.  Minerva heeft zich natuurlijk gedistantieerd van de ongroening, sorry inauguratie, omdat de universiteit geen studentenvereningingen subsidieert die zich niet aan de regels voor ontgroening houden. De laatste dame die in het filmpje wegloopt is echter lid van het bestuur van Minerva.

Iedereen mag filmen of fotograferen op de openbare weg. Het vragen om een perskaart of het blokkeren van de lens, zoals de dames proberen, mag niet.

Update: Minerva heeft alle betrokkenen bij de ontgroening tot en met de zomer geschorst, aldus de Stentor.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.