Recensie: De voedselzandloper

Gezond leven, hoe doe je dat? Daar zijn heel veel boeken over geschreven. Maar die gaat Univers niet allemaal recenseren, hoewel we altijd zeggen: Univers recenseert alles. Deze wel, want Kris Verburgh is een soort model-student die op zijn zeventiende zijn eerste boek publiceerde  en die nu een megabestseller heeft geschreven met De Voedselzandloper.

Blij word ik er meestal niet van: gezond leven. Maar van Kris mag je koffie, rode wijn en pure chocolade.  Aldus enthousiast gemaakt stortte ik me op het boek tijdens de vakantie. De Voedselzandloper leest als een trein, dat kunnen we Kris nageven. Dat lukt zeker niet elke wetenschapper.

Verburgh baseert zich zo veel mogelijk op betrouwbaar onderzoek. Dit elimineert de beruchte belangenverstrengeling met de  afslank- en voedselindustrie.  Tot op moleculair niveau legt Kris uit waarom iets goed of slecht voor je is, zonder saai te worden. Zelfs de kleinste aanname wordt onderbouwd, op een jonge aanstekelijke manier.

Maar toch; het is niks voor mij. Ik griezel bij het idee van een ontbijt van sojamelkpap met havermout. Geef mij maar een boterham, maar dat mag niet van Kris: geen boterhammen, geen pasta rijst of aardappelen. Gevolg : ik heb gillend van de honger vriend,  haan en  hond het leven onzeker gemaakt. Misschien was het wel gezond voor mij, maar zeker niet voor mijn omgeving.  

Het boek van van deze jonge goeroe is een meesterstuk, maar voor de Bourgondiërs onder ons een gruwel. De recepten zijn niet erg lekker, er zijn te veel dingen die niet mogen en die dan vervangen worden door onsmakelijke voedingsmiddelen. Voor iedereen die echt mooi, jong en slank wil blijven is het boek wel een aanrader.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.