NHTV laat eerste universitaire bachelors afstuderen

De eerste lichting studenten van de universitaire Bachelor International Leisure Sciences studeert donderdag 30 augustus af.  In 2007 verhuisde de opleiding Leisure Studies van de UvT naar de NHTV in Breda.

De studenten studeren af op onder andere “Customer loyalty and relationshop marketing in the performing arts” en “Sustainable events”. In navolging van de bacheloropleiding is ook de masteropleidingopleiding verhuisd naar Breda. De master Leisure Studies is vanaf september 2013 te volgen aan de NHTV. “Alle seinen staan op groen. Er moeten nog een aantal zaken geregeld worden. Maar naar alle waarschijnlijkheid start de opleiding in het collegejaar 2013-2014”, aldus Marco van Leeuwen, coördinator universitaire opleidingen Leisure Studies.

Aan de NHTV studeren ongeveer 50 universitaire bachelorstudenten en 1600 hbo-bachelorstudenten. “De vakken die beide groepen volgen verschillen sterk van elkaar”, vertelt Van Leeuwen aan Univers. “De hbo-studenten behandelen bijvoorbeeld een concreet probleem van een bedrijf. Daarvoor wordt een concrete oplossing gevonden. De WO-studenten bekijken datzelfde probleem bijvoorbeeld meer vanuit een helikopterview en naar de processen vanuit de maatschappij. Zij bekijken het meer contextgebonden.”

De zeven WO-studenten die vandaag slagen gaan nog niet aan het werk. Alle zeven studeren verder aan respectievelijk een masteropleiding in Nederland, België of Duitsland.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.