BSA verhoging naar 48 ECTS uitgesteld

De verhoging van het bindend studieadvies (BSA) naar 48 ECTS  wordt een jaar uitgesteld. Dat deelde rector magnificus Philip Eijlander mee tijdens de 74e Universiteitsraad. Uit cijfers blijkt volgens Eijlander dat er op dit moment nog te veel risico kleeft aan de verhoging.

Het verminderen van uitval van eerstejaars in relatie tot de BSA-norm is een kritiek punt. Eijlander maakt een onderscheid tussen de resultaten van de verschillende faculteiten. Geesteswetenschappen en Sociale wetenschappen scoren goed, terwijl er vooral bij de Rechtenfaculteit en TiSEM slechter wordt gescoord.

Vanuit de fracties in de Universiteitsraad kwam kritiek op de besluitvorm van deze mededeling. Hierop werd besloten dat dit besluit verder besproken wordt tijdens de volgende DB en wordt geagendeerd tijdens de volgende O&O.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.