Bezuiniging op bestuursbeurzen UvT

De bestuurders van de Academic Business Club (ABC), AIESEC, Integrand en UniPartners krijgen voortaan minder geld voor hun werk. De universiteit gaat snoeien in het aantal bestuursbeurzen en daar voelen de verenigingen die zich bezighouden met werk -of stagebemiddeling de gevolgen van. Dat blijkt een notitie die naar de universiteitsraad is gestuurd.

De afgelopen drie jaar waren er 200 beurzen (maanden bestuursbeurs) beschikbaar voor de verenigingen, dat aantal zal vanaf 2013/2014 gereduceerd worden tot maximaal 105. Een van de redenen is dat de verengingen (behalve ABC) ook aan commerciële activiteiten doen en dus zo ook geld kunnen verdienen)

UniPartners kreeg de afgelopen jaren 47 beurzen (bestuursmaanden) toebedeeld. Dat zijn er straks naar verwachting 30. Ook Integrand krijgt straks voor 30 maanden bestuursbeurs, eerder was dat voor 53 maanden. AIESEC kan tot en met 2012/2013 rekenen op 67 beurzen. De vereniging zal in de nieuwe situatie 38 beurzen toegewezen krijgen.

ABC kreeg tot op heden 33 beurzen. In de nieuwe situatie zullen dat 9 beurzen zijn. De universiteit heeft voor dit minimum gekozen zodat ABC haar maandelijkse activiteiten kan blijven organiseren en omdat zo en jaarlijks symposium georganiseerd kan worden.

Over de bezuinigingen wordt woensdag gesproken in de Commissie CFI (Financiën & Infrastructuur) van de Universiteitsraad. Update: De verenigingen hebben al laten weten dat ze bij deze vergadering aanwezig zullen zijn.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.