Tilburg Studentenstad krijgt 50.000 euro

Flinke opsteker voor studerend Tilburg. Het initiatief Tilburg Studentenstad krijgt een extra 50.000 euro om Tilburg als échte studentenstad op de kaart te zetten. Het amendement werd vandaag aangenomen door de gemeenteraad.

Het geld is bestemd om het ‘studie- en studentenklimaat te versterken’. “Tilburg is een studentenstad, en moet dat nog meer worden,” leest een begeleidende brief van de Studentenraad.

Het amendement kwam uit de koker van D66 Tilburg en werd gesteund door een brief van de Studentenraad. De Studentenraad is een officieel orgaan dat  advies uitbrengt aan de gemeente en bestaat uit studenten van Tilburg University, Fontys en Avans.

Rosanne Broekhuizen, lid van de raad, laat aan Univers weten: “De programmabegroting stond op de agenda, en het amendement stelde voor of er naast de begroting nog 50.000 euro extra naar het potje Tilburg Studentenstad kon. Wij hebben toen een brief gestuurd naar de gemeenteraad om dat amendement kracht bij te zetten.”

De Studentenraad heeft geen officiële zeggenschap over Tilburg Studentenstad, maar in het amendement staat expliciet dat de Studentenraad activiteiten mag aandragen en dat het bedrag in samenspraak met de raad uitgegeven moet worden.

“Er zijn nog geen concrete plannen voor het geld. Daar gaan we volgende week goed over nadenken. Je kunt het maar één keer uitgeven,” besluit Rosanne.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.