Starbucks mogelijk naar Tilburg University campus

Komt de hippe Amerikaanse koffieketen Starbucks nu wel of niet naar de campus van Tilburg University? De geruchtenmolen rondom een filiaal op de campus draait al een tijdje en werd vandaag weer aan geslingerd tijdens de rondvraag van de Universiteitsraad.

Een ‘zoon van een vriend’ van Marinus Verhagen, voorzitter van werknemersfractie Abvakabo, had namelijk gesolliciteerd op een positie als branchemanager op de Tilburgse campus. Verhagen vroeg of directeur Becking op de hoogte was van deze vacature. Zijn antwoord luidde kortweg ‘neen’. Becking gaf wel aan in het vertrouwelijke deel van de Universiteitsraadsvergadering hierop terug te komen.

Bij de afdeling persvoorlichting van Starbucks kreeg Univers het volgende antwoord:

“Dank voor je interesse in Starbucks. Wij kunnen bevestigen dat Starbucks altijd kijkt naar de mogelijkheden om verantwoordelijk verder te groeien in Nederland via de opening van eigen vestigingen, vestigingen van licensed partners en vestigingen in het reiskanaal. Momenteel hebben we hier echter geen verder nieuws over te delen. Natuurlijk houden we je graag op de hoogte van verder nieuws.”

Op de vraag of deze mededeling uitsluit dat er een vacature is, of dat de mededeling uitsluit dat er een filliaal op de campus komt, liet de woordvoerder weten dat het bij deze mededeling blijft.

In mei 2013 werd al duidelijk dat Tilburg University in gesprek was met verschillende uitbaters van koffietentjes. De beoogde locatie was toen de overkapping bij het Goossens gebouw, waar voorheen de studentenbalie gevestigd was. Toendertijd lag het contract met uitbater Sodexo in de weg. Paul Hoeijmans van Facility Services zei toen: “Vanwege ons aanbestedingscontract moeten we eerst de horecapartijen op de universiteit benaderen voor het koffieconcept. Als we er daar niet mee uitkomen, kunnen we extern gaan zoeken.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.