Gesprekken over ‘Starbucksachtige koffietent’ op UvT

Gesprekken over ‘Starbucksachtige koffietent’ op UvT

Er komt mogelijk een koffietent in de oude studentenbalie van het Goossens-gebouw. De universiteit heeft een eerste verkennend gesprek gehad met Sodexo. Het gaat om een ‘Starbucks-achtig concept’, waar studenten en medewerkers verschillende soorten kwaliteitskoffie kunnen halen en kunnen werken op hun laptop of tablet.

Paul Hoeijmans, hoofd vastgoed van de UvT, bevestigt dat er gesprekken gaande zijn. “Net buiten het Goossens Gebouw is een kleine overkapping. Het is de bedoeling dat daar een terras met circa acht tafels komt. Je kunt er overigens niet uitgebreid eten, wel vragen we de uitbater om na te denken over het serveren van kleine dingen zoals muffins en donuts.”

In het Goossens-gebouw zijn nu medewerkers van LIS gevestigd. Zij krijgen op termijn een andere werkplek. Sodexo heeft gisteren een bezoek gebracht aan de beoogde ruimte. Hoeijmans: “We zitten ècht pas in de eerste verkennende fase. We moeten het uiteindelijk nog eens worden over zaken zoals verbouwingskosten, huur, uitstraling en natuurlijk over de prijs van de koffie.”

Uit een rondgang van Univers langs studenten blijkt dat zij het liefst een Starbucks op de campus zien komen, zoals bijvoorbeeld ook de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft. Dat is echter lastig, Starbucks werkt exclusief samen met cateraar Albron, een concurrent van Sodexo. Hoeijmans: “Vanwege ons aanbestedingscontract moeten we eerst de horecapartijen op de universiteit benaderen voor het koffieconcept. Als we er daar niet mee uitkomen, kunnen we extern gaan zoeken. Meerdere marktpartijen bieden een concept zoals Starbucks, echter voeren zij niet die merknaam. Het duurt nog wel even voordat we zicht hebben op een definitieve uitkomst. Als alles meezit verwacht ik dat de koffietent op zijn vroegst volgend collegejaar geopend kan worden, maar zover zijn we nu nog niet.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.