Voer voor VRIJMIBO

Het is weer tijd voor de Voer voor Vrijmibo: in de wandelgangen wordt het ook wel ‘de meest gezaghebbende bron van borrelinformatie’ genoemd. Dus of je nu alvast tentatief op het terras zit of nog in de boeken, kom binnen en lees verder.

Carnaval in Kruikenstad. Wat een feest. Vrijdagavond begonnen en dinsdagavond klaar-uit-en-over. Gelukkig maar: back to business. Maandag namen we een kijkje in de stad bij ’t Kongsi-carnaval: 1000 studenten die voor 25 euro onbeperkt konden zuipen zorgde voor mooie foto’s.

We vonden ook een nieuw bekostigingsmodel voor de wetenschap. Crowdfunding staat voor de poorten van de ivoren toren van de wetenschap – hoewel wij twijfelen aan de valorisatie van een studie naar het paringsgedrag van reuze zeebaarzen, maar afijn: het is uw geld.

In de categorie campusnieuws: 25 maart komt lid van het stichtingsbestuur en oud ING-topman Jan Hommen naar Food for Thought. Komt allen, want de beste man wordt vanaf juni voorzitter van het stichtingsbestuur. Best belangrijk. Verdwalen in gebouwen op de campus behoort binnenkort ook tot het verleden, want de bewegwijzering wordt aangepast.

Heugelijk nieuws voor de anders-geaarde student (niet Joost, hij komt volgend jaar pas weer terug): Tilburg University heeft nu een eigen LGBT-vereniging. Door de oprichting van studentenvereniging Vitruvian zijn we niet langer de enige Nederlandse universiteit zonder een dergelijke studentenvereniging. Driewerf hoera!

Nijverige Tilburg University studenten hebben daarnaast een nieuw online platform gebouwd voor studenten: Studle. “We bieden één platform aan waar meerdere dingen mee gedaan kunnen worden, zodat je niet drie of vier sites nodig hebt die je bij je studie kunnen helpen.” Een geïntegreerde cloud-oplossing dus, waar negen studenten anderhalf jaar hard aan gewerkt hebben. Check ‘t.

In het land…

Landelijk nieuws: Bussemaker vindt het allemaal maar prima dat sommige instellingen (we kijken naar jou, Maastricht) 32.000 euro vragen voor een tweede studie. Tilburg doet het wat dat betreft beter: voor een tweede bachelor betaal je gemiddeld 6.500 euro en een beetje kleingeld.

Niet te vergeten: #GR2014. De bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Pauline van der Meer-Mohr kraakte de verkiezingsleus van de Rotterdamse VVD. De partij had op een poster afgedrukt dat in Rotterdam Nederlands gesproken werd. Tegen het zere been van Van der Meer-Mohr die juist een ‘welkom klimaat voor internationale studenten en wetenschappers’ probeert te scheppen.

En verder: Redacteur Bart Smout brak een lans voor het bedanken van god in proefschriften en dr. Fons Naus is he-le-maal klaar met de treurige reclames in de draaideuren op de campus. Eens? Oneens? Laat het weten.

Tot volgende week!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.