Voer voor VRIJMIBO

Man, man wat een week. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn best wel blij dat ‘ie er op zit. Maar first things first natuurlijk; voer voor VRIJMIBO.

De week begon zo mooi. Schitterend weer, een aangeharkte campus en het bezoek van onze koningin in het vooruitzicht. Dinsdag was het zover, een stralende Maxima bezocht Tilburg University. Wij deden daar natuurlijk uitgebreid verslag van. Tijdens het werkbezoek werd de koningin geïnformeerd over verschillende projecten op het gebied van social innovation zoals de Startersbeurs en de Proeftuin Dementie. En passent plugde ze haar Oranjefonds. En en passent bleek ook dat niemand opgewassen is tegen de innemendheid van Maxima. “Zelfs de meest verstokte Republikein moet het toegeven. Ze is charmant,” schreef Univers.

Tot zover ging ‘ie dus lekker, de week. Maar toen werd het woensdag en was het tijd voor de verkiezingen, waarover Univers uitgebreid berichtte. Overdag ging alles nog crescendo. Tilburgers gingen gewoon lekker naar de stembus, net als in 2010 (opkomst 44% tegenover 44,9% in 2010), en een mooie bijkomstigheid voor studentenstad Tilburg is dat onderwijspartij D66 (9 zetels) er de vloer aanveegde met de PvdA (5 zetels).

So far so good.

Maar toen werd het woensdagavond en overschreeuwde de voorman wiens partij in slechts twee van de 403 gemeenten meedeed het hele democratische feest. De demagoog ging weer eens een stapje verder dan hij normaal doet. Het ging ver. Veel te ver. En om aan te geven hoe hallucinant deze man is, draait hij het ook nog eens even lekker om. Verder wat Rob Wijnberg zegt. Doei.

Want er gebeuren ook nog andere dingen op deze aardkloot. Zo weten de Grieken TiU steeds beter te vinden en sliep een Egyptische professor met 85 van zijn studentes. Univers recenseerde literair festival TiLT en sprak met Ilja Leonard Pfeijffer, die op verzoek van TiLT op zoek ging naar de ziel van Tilburg.

Oh, en as we speak is de Partij Van Volksmenners bezig te imploderen. Binnen korte tijd stapte een tweede fractielid op en haakte een Haags raadslid af.

Al met al toch geen slecht einde van een bewogen week.

Goed weekend iedereen!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.